Megkéseltek két rendőrt a belvárosban

A rendőrök állapota nem ismert. 

2022. szeptember 16., 10:43

Szerző:

Kórházba szállítottak két rendőr, miután késes támadás érte őket London belvárosában – közölte a fővárosi rendőrség. A rendőrök állapota nem ismert, írja a 24.hu.

A támadás a Leicester tér közelében történt, helyi idő szerint reggel hat óra magasságában. Feltehetően nem terrorcselekmény áll a támadás hátterében. A Scotland Yard közlése szerint sokkolóval fegyverezték le a támadót, akit súlyos testi sértés és a mentőszolgálat munkatársa elleni támadás gyanúja miatt vettek őrizetbe. A férfit szintén kórházban kezelik, írja a lap.

„Ezek a bátor rendőrök a kötelességüket teljesítették, és segítették a lakosságot ebben a nemzetünk számára oly fontos időszakban. Gondolataim és imáim velük, szeretteikkel és rendőrtársaikkal vannak, ezután a szégyenteljes támadás után” – Sadiq Khan, London polgármestere.

(Kiemelt kép: Brit rendőrök járőröznek a Scotland Yard előtt London központjában 2022. február 14-én. Fotó: Tolga Akmen / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.