Megindult a végső ostrom Mariupol ellen

Rohamegységekkel és tüzérséggel ostromolják a mariupoli acélgyárat az oroszok.

2022. április 19., 13:15

Szerző:

Bejelentette a Azovsztal vas- és acélmű „részleges ostromának” megkezdését és az objektum területére történő behatolást a donyecki népi milícia, miközben az orosz védelmi tárca délig adott haladékot a védőknek a fegyverletétel bejelentésére.

Eduard Baszurin, a szakadár donyecki népköztársaság katonai szóvivője közölte, hogy az acélmű területére behatolt rohamegységeket az orosz légierő és a tüzérség támogatja, valamint reményét fejezte ki, hogy a létesítményt védő egységek megadják magukat. Gyenyisz Pusilin, a Moszkva által függetlennek elismert donyecki entitás vezetője Szolivjov.Live online csatornának nyilatkozva kijelentette, hogy nem bizonyosodott be az a feltevés, miszerint az objektumban civilek vannak.

Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős orosz tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője az orosz védelmi minisztérium nevében megadásra szólította fel az Azovsztalban körülzárt katonákat, gárdistákat és zsoldosokat. Az általa felajánlott menetrend szerint a védőknek helyi idő szerint délben be kell szüntetniük a tüzet, le kell tenniük a fegyvert, majd délután kettő és négy között el kell hagyniuk a létesítményt.

(Kiemelt kép: Füst száll a Mariupolban lévő Azovstal vas- és acélmű vállalat felett 2022. április 14-én. fotó: Ilya Pitalev / Sputnik via AFP)