Meghalt egy francia diplomata egy izraeli légicsapásban

Meghalt egy francia diplomata Gázában, miután Izrael csapást mért arra a házra, amiben menedéket keresett

2023. december 17., 11:38

Szerző:

A francia külügyminisztérium azt közölte, hogy egyik diplomatájuk meghalt, miután Izrael csapást mért a Gázai övezet déli részére – írja a Reuters nyomán a Telex.

„A külügyminisztérium megrendülten értesült egyik diplomatájának haláláról, aki a Gázai övezet déli részén, Rafahban, egy izraeli bombázás során elszenvedett sérülések következtében vesztette életét”

– írták a minisztérium honlapján közzétett nyilatkozatban. Hozzátették, hogy a diplomata a francia főkonzulátus egyik munkatársának rafahi otthonában talált menedéket két másik kollégájával és „számos családtagjával” együtt. A házat szerda este bombatalálat érte, amely súlyosan megsebesítette a diplomatát, és „mintegy tíz áldozatot követelt” – közölte a francia külügy. A diplomata később belehalt a sérüléseibe.

„Franciaország elítéli ezt a lakóház elleni bombamerényletet, amely számos más civil halálát okozta. Követeljük, hogy az izraeli hatóságok mihamarabb derítsenek fényt a támadás körülményeire”

– áll a közleményben.

Az elhunyt diplomata 2002 óta volt a francia külügyminisztérium állományában, családja egy részét már korábban evakuálták a Gázai övezetből.

(Kiemelt képünk illusztráció. Emberek állnak egy lerombolt mecset romjai között az izraeli légicsapások alatt, Gáza városában, 2023. október 9-én. Fotó: Mahmud HAMS / AFP)