Meghalt az egyik megkéselt kislány

Meghalt az a 14 éves kislány, akit iskolába menet késeltek meg 13 éves társával együtt egy Ulm melletti kisvárosban. 

2022. december 5., 17:34

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk: két, iskolába tartó lányt késelt meg támadó a Németország délnyugati részén fekvő Illerkirchbergben. A 13 és 14 éves lányokat az iskolabusz-megállóba vezető úton támadták meg az Ulm mellett fekvő kisvárosban.

A 14 éves áldozat a kórházba szállítás után meghalt.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaságnak egy szemtanú elmondta, hogy zajt hallott egy közlekedési lámpa közelében, és amikor a zaj irányába fordult, két lányt látott a földön elterülve, hatalmas szúrt sebbekkel, vérben úszva. Egyikükben még volt erő elmondani, hogy a környező házak egyikéből kijött egy férfi, aki ok nélkül megütötte az osztálytársát, majd hasba szúrta mindkettőjüket. 

A rendőrség egy terrorelhárító egység bevetésével elfogta a feltételezett elkövetőt. Önként lépett ki az épületből, ahonnan két másik férfit is elszállítottak a rendőrök – írta hírportálján a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap. 

A rendőrség még vizsgálja a három férfi és a lányok elleni támadás közötti kapcsolatot, de abból indulnak ki, hogy egyikük az elkövető. Kilétéről, fegyveréről vagy egyéb részletekről egyelőre nem tájékoztattak – írta a FAZ, ismertetve a Südwest Presse című lap értesülését, amely szerint az épületben menedékkérőket befogadó szállás működik. 

A szálláson egy héttagú család és négy férfi lakik. Egyelőre nem tisztázott, hogy a feltételezett elkövető közéjük tartozik-e, vagy csak a bűncselekmény után bemenekült az épületbe.

(Kiemelt képünk: Illerkirchberg: Rendőrségi helyszínelők jeleket helyeznek el a helyszínén, ahol megkéseltek két iskolás korú lányt. Fotó: Bernd Weißbrod/DPA/AFP)