Megette az állatokat az állatkert igazgatója

Levágatta és karácsonyi partiján tálaltatta fel egy dél-mexikói állatkert igazgatója az állatkert négy kameruni törpekecskéjét – közölték a helyi hatóságok.

2023. február 2., 07:31

Szerző:

Fernando Ruíz Gutiérrez, Guerrero állam környezetvédelmi hivatalának vadvédelmi igazgatója szerint az állatkert vezetője veszélyeztette ezzel a vacsoravendégek egészségét is, mivel az állat húsa emberi fogyasztásra alkalmatlan. 

José Rubén Navát január 12-én leváltották a guerrerói székhely, Chilpancingo de los Bravo állatkertjének igazgatói tisztségéből, miután az intézményben elpusztult egy szarvas. Illetékesek helyi idő szerint kedden közölték: az ügyben indított nyomozás során azt is megállapították, hogy feltehetően Nava utasítására eladtak, illetve megettek bizonyos állatokat. Gutiérrez hivatala szerint egy zebrát szerszámokra cseréltek – bár ez utóbbiakat nem találták meg az állatkert területén –, egy szarvast és egy Watusi marhát pedig magánszemélyeknek számlák nélkül eladtak. 

Azt egyelőre nem tudni, hivatalosan is vádat emelnek-e a volt igazgató ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció. Bárány- és kecskehúsos taco. Fotó: flickr/jpellgen)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.