Medvetámadásnak eshetett áldozatul Japánban egy horgász

Medvetámadásnak eshetett áldozatul Japánban egy horgász - közölte hétfőn a helyi rendőrség, miután egy emberi fejet találtak egy tóban.

2023. május 16., 07:31

Szerző:

A hatóságok szerint az 54 éves Nisikava Tosihiro egyedül horgászott a Sumarinai-tó partján vasárnap a reggeli órákban, miután egy csónakkal kivitték. A hajótársaság egyik alkalmazottja a térségben később egy medvét látott, amelynek szájában horgászcsizma volt. Az alkalmazott megpróbálta telefonon elérni Nisikava Tosihirót, de nem sikerült neki.


A helyi hatóságok medvevadászatot hirdettek, és ki is lőttek egy állatot hétfő délután. A kutatóakció során egy emberi fejet is találtak. A rendőrség most vizsgálja, hogy a fej a horgászé-e.


A Hokkaido északi részén található tó számos horgászt vonz, akik a Japánban ritkának számító szahalini tajmen nevű lazacfélét, illetve pisztrángot akarnak fogni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Dave Hostad via Pixabay)

A szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Fico kormányfőt. A politikust azonnal kórházba szállították, majd csaknem négy órán keresztül műtötték. A legfrissebb hírek szerint túl van az életveszélyben, mélyaltatásban tartják.

2024. május 15., 15:21

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.