Medvegyev szerint "a kijevi őrültek" felfegyverzése a leggyorsabb út a világháborúhoz

Medvegyev reagált arra, hogy az Egyesült Államok ismét fegyvereket küld Ukrajnának. 

2022. október 11., 20:30

Szerző:

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese keddi Telegram-bejegyzésében úgy vélekedett, hogy "a kijevi őrültek" nagy hatótávolságú sorozatvetőkkel való ellátása „a leggyorsabb módja az ukrajnai konfliktus egy világháború visszafordíthatatlan következményeihez való eszkalálódásának”.
 

„A washingtoni megyei pártbizottság idős vezetőinek és a feltörekvő NATO-soknak legalább időnként be kellene kapcsolniuk az ellágyult agyukat”

– írta Medvegyev. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szavai, melyek szerint a szövetség vereségét jelentené Oroszország győzelme, annak egyenes megerősítését jelentik, hogy a blokk részt vesz a konfliktusban. „Ahogy mondani szokás: ez nem a nagy észből, hanem a tiszta szívből jött. A becsületes norvég fickó végre beismerte ezt” -–fogalmazott a volt orosz elnök.

(Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev volt kormányfő, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese és a kormányzó Egységes Oroszország párt elnöke (k) látogatást tesz az Orenburgi területen lévő Tock katonai bázison 2022. augusztus 5-én. MTI/AP/Szputnyik/Pool/Jekatyerina Stukina)