Medvegyev: ha szükséges atomfegyvert vetünk be, ez nem blöff

Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök szerint Oroszország nukleáris fegyvert fog használni abban az esetben, ha szükségesnek látják, a NATO pedig nem fog ebbe beleszólni.

2022. szeptember 27., 12:30

Szerző:

Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök kijelentette, hogy Oroszországnak joga van nukleáris fegyvert használni, „ha szükséges", hozzátette, hogy ez „természetesen nem blöff”.

Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke arról is beszélt, hogy Moszkvának válaszolnia kell a fenyegetésekre, ha „a határain túlra” tolják. Arra figyelmeztetett, hogy Oroszország „kiadós egyeztetések nélkül” fog válaszolni, mivel a Nyugattal szembeni feszültség fokozódik a hiteltelenné vált népszavazások miatt, amelyek arról szólnak, hogy az oroszok által megszállt ukrán területek csatlakozzanak-e az Orosz Föderációhoz. Medvegyev a Telegramon azt írta, hogy szerinte a NATO „még az atomfegyver használata esetén sem fog közvetlenül beleavatkozni a konfliktusba”. (BBC)

(Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. Fotó: MTI/EPA)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.