Másodpercek alatt tette ártalmatlanná antiszemita támadóját az ortodox zsidó férfi

Aligha számított ilyen reakcióra az a férfi, aki Antwerpenben rátámadt a helyi ortodox zsidó közösség tagjaira.   

2022. május 4., 17:01

Szerző:

Egy férfi sértéseket kiabált és fenyegető gesztusokat tett a belga város nagyszámú ultraortodox zsidó közösségének tagjaira. A vasárnap a város központi pályaudvarának közelében történt incidens azonban váratlan fordulatot vett – írja a Jewish Telegraph Agency-re hivatkozva a kibic.hu.

A támadó éppen megütni készült a vele szembejövő, haredi öltözetet és strájmlit viselő férfit, aki hirtelen ellentámadásba lendült, és földre vitte támadóját. Ott is tartotta, amíg a rendőrség megérkezett és őrizetbe nem vitte a gyanúsítottat. Néhány bámészkodó fel is vette a jelenetet, a videó itt tekinthető meg

A JTA-nek az esetről nyilatkozó Shomrim elnevezésű zsidó védelmi szervezet szóvivője elmondta: idén már legalább 20 hasonló jellegű antiszemita incidens történt. 

(Kiemelt kép: az antwerpeni antiszemita támadásról készült felvétel, forrás: képernyőfotó)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.