Márki-Zay Péter az amerikai külügyminisztériumban elmondta, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal

2019. május 13., 19:12

Szerző:

Hétfőn nemcsak Orbán Viktor, hanem Hódmezővásárhely független polgármestere, Márki-Zay Péter is tárgyalt az Egyesült Államokban. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökét az amerikai külügyminisztériumban, a State Departmentben fogadták Kész Zoltánnal együtt, a találkozó nyomán írt Facebook-poszt tanúsága szerint pedig az aggodalmukat hangoztatták az orosz Nemzetközi Befektetési Bank budapesti megjelenése miatt, Márki-Zay Péter pedig megerősítette, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, az Orbán-kormánynak pedig van alternatívája. – A magyar emberek szabadságszeretők, többször bizonyították az elmúlt két században, hogy képesek megharcolni a szabadságukért. Magyarországnak nyugaton van a helye – jelentette ki a politikus.

Az egyelőre nem világos, hogy Márki-Zay Péter és Kész Zoltán kivel találkozott a az amerikai külügyminisztériumban.

 

Tegnap 21:17

Bűnösnek mondta ki csütörtökön egy brit bíróság a nigériai szenátus volt alelnökét és feleségét, akik a vád szerint megszervezték egy nigériai utcai árus Londonba csempészését azzal a céllal, hogy egy ottani kórházban kivetessék a férfi veséjét és azt súlyos vesebetegségben szenvedő lányuknak adományoztassák – közölet a brit Királyi Ügyészség (CPS).

Tegnap 19:55

Elfogtak Montenegróban egy dél-koreai férfit, akiről a rendőrség azt feltételezi, hogy a Terraform alapítója, a nemzetközileg körözött Do Kwon egykori „kriptokirály” lehet – jelentette a Vijesti.me podgoricai hírportál csütörtökön.

Tegnap 19:05

Oroszország destruktív lépésként értékeli a szlovák MiG 29-es vadászgépek átadását Ukrajnának, ami ellentmond az Európai Unió békés rendezést sürgető retorikájának – jelentette ki csütörtökön Alekszandr Gruskov orosz külügyminiszter-helyettes.

Tegnap 18:45

Az országoknak nem szabadna alávetniük szuverenitásukat az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki csütörtökön Elon Musk, a Twitter elnök-vezérigazgatója, akinek szavait a WHO főigazgatója nyomban visszautasította a mikroblogportálon, nevének említése nélkül álhírterjesztéssel vádolva meg az amerikai multimilliárdost.