Már halálos áldozatai is vannak az Ukrajna elleni orosz támadásoknak

Zelenszkij elnök szerint a dezinformáció is hasít, úgyhogy ő fogja tájékoztatni az embereket.

2022. február 24., 09:03

Szerző:

Az ukrán rendőrség szerint eddig heten haltak meg az orosz robbantásokban. Tisztviselők arról számoltak be, hogy egy katonai egység elleni támadásban Podilskben, Odesszában hat ember meghalt és hét megsebesült. Emellett tizenkilenc embernek nyoma veszett. Egy ember meghalt Mariupol városában is – tették hozzá.

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetben jelentkezett be, amelyben elmondta, már nem csak bombákkal, hanem rakétákkal is támadja a szuverén államot Putyin serege. Az ukrán elnök szerint komoly problémát okoz a dezinformáció is, ezért azt ígéri, bizonyos időközönként ő maga fog beszámolni az ukrán népnek arról, hogy mi történik. Európai partnerei nevét megemlítve arra kérte a nyugati államok vezetőit, hogy együtt építsék fel az anti-Putyin koalíciót, hogy megakadályozzák a további erőszakot.

(Borítókép: Egy nő áll az utcán, miközben fekete füst száll fel a katonai repülőtérről a Harkiv melletti Csugujevben 2022. február 24-én.  Fotó: Aris Messinis / AFP)

Tegnap 19:19

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.