Magyarország megtámadásával fenyegetnek az orosz állami tévében

„Miért kéne Munkácsnál vagy a magyar-ukrán határnál megállni, miért ne lehetne ebből világháború?” – ez hangzik el abban a műsorban, amelynek felvétele a Twitteren kering.

2022. október 29., 18:33

Szerző:

Magyarország megtámadását sem zárná ki a Kreml propagandistája, Vlagyimir Szolovjov. Amint az orosz állami tévében kifejtette: az orosz-ukrán háború már egy gigantikus európai háború kitörésének küszöbén áll – szúrta ki a Telex

„Szent háború, azaz dzsihád zajlik Ukrajna ellen, de az oroszoknak miért is kéne megállniuk? Miért kéne Munkácsnál vagy a magyar-ukrán határnál megállni, miért ne lehetne ebből világháború?”

– ilyen kérdéseken merengtek az orosz közmédia egyik műsorában. A félelmetes felvétel már a twitteren is terjedni kezdett:

(Kiemelt képünk illusztráció. T-54-es harckocsi az Üllői út 61. előtt 1956-ban. Fotó: Fortepan / Nagy Gyula)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.