Akik magyar lobogó alatt állnak ellent a táliboknak

Valamit biztosan elrontottak. 

2021. augusztus 31., 21:23

Szerző:

Az iszlám radikálisoknak eddig egyetlen tartományt nem sikerült elfoglalniuk. A régiót Pandzsír-völgynek nevezik, az ország északkeleti területén fekszik. A helyi ellenállók Twitter-oldalukon rendszeres tájékoztatást adnak az afganisztáni helyzettel kapcsolatban. A tartomány szinte bevehetetlennek tűnik, hiszen az iszlám radikálisok még mindig nem tudták elfoglalni. 

A hvg szúrta ki, hogy az említett oldalon valami hiba csúszhatott be, ugyanis az ellenállók zászlaja magyar nemzeti színekben pompázik: 

Egyébként ha rákattintunk a magyar zászlóra, a Twitter is jelzi, hogy az Magyarország nemzeti lobogója. Valószínűleg a tálibok ellenlábasai egy korábbi, az iszlám radikálisok elleni szövetség zászlaját tévesztették össze a magyar zászlóval. 

(Kiemelt képünk illusztráció: az afgán biztonsági erők tagjai célra tartanak a kormány ellen lázadó radikális iszlamista tálibokkal vívott harc közben a nyugat-afganisztáni Herátban 2021. augusztus 3-án. Az amerikai és a NATO vezette szövetséges haderő májusban megkezdett kivonulásával párhuzamosan a tálibok az utóbbi két hónapban nagyszabású hadműveleteket indítottak, és jelentős területeket foglaltak el a közép-ázsiai országban. Fotó: Hamed Sarfarazi / MTI / AP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.