Magyar származású áldozata is van a Hamász terrortámadásának

A Hetek című lap úgy értesült az egyik rokontól, hogy egy izraeli-magyar kettős állampolgár is meghalt a Hamász október 7-i terrortámadásában. Az áldozat két testvérének, akiket elrabolt a Hamász, van magyar állampolgársága is.

2023. október 31., 14:20

Szerző:

A magyar-izraeli állampolgárságú Osnat Weiss,  akinek a családjából többen is a Be'eri kibucban laktak – azon a településen, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlást rendezték az országba beözönlő terroristák – azt nyilatkozta a Heteknek, hogy egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét (Shiri) és 18 éves lányát (Noga) túszként vitték Gázába a Hamasz dzsihadistái. A szülők másik két, idősebb lányát viszont épségben sikerült kimenteni a kibucból, ők egy másik lakásban húzták meg magukat. Osnat másik bátyját, Amirt  a feleségével együtt megölték a terroristák az otthonukban.

Osnat Weiss, a magyar származású áldozat húga azt mondta a Heteknek, hogy a magyar nagykövetség tájékoztatása szerint meggyilkolt bátyjának, Amirnak nem volt magyar állampolgársága, habár igényelhette volna édesapja nyomán, mivel ő magyar volt. Osnatnak és másik, eltűntként nyilvántartott bátyjának, Ilannak viszont van magyar és izraeli állampolgársága is, tekintve, hogy édesapjuk magyar, ahogyan a Gázába elhurcolt 18 éves Nogának is – írja az RTL.

(Kiemelt képünk illusztráció: Köln: A Gázában elrabolt emberek képei a zsinagógán lógnak.Fotó: N: Federico Gambarini/ dpa Picture-Alliance via AFP)