Magyar állami támogatással épült óvodát és bölcsődét avattak Kolozsváron

Az államtitkár közölte: ez a közösség örömmel tanítja a magyar nyelvre, járatja magyar bölcsődébe, óvodába gyermekeit.

2024. augusztus 20., 15:50

Szerző:

„Magyarul álmodni és magyarul sírni, magyarul örülni a mi megismételhetetlen életünk. Magyarnak lenni jó!”

– mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Kolozsváron, ahol felavatták kedden a magyar állam támogatásával megépült magyar óvodát és bölcsődét. 

Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár az avatóünnepségen kijelentette:

„Büszkén mondhatjuk, hogy mi is első királyunk munkájának vagyunk a folytatói, amikor egy életerős közösséget építünk a Kárpát-medencében, mely teljes szívvel vallja magát kereszténynek és magyarnak.”

A politikus a magyar állami támogatással felépített Donát úti óvoda és bölcsőde avatóján vett részt az erdélyi városban. Közölte: ez a közösség örömmel tanítja a magyar nyelvre, járatja magyar bölcsődébe, óvodába gyermekeit – írja a Maszol

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke rámutatott: „Magyarul tanulni és magyarul beszélni nem hátrány, nem lehet hátrány. Magyarul álmodni és magyarul sírni, magyarul örülni a mi megismételhetetlen életünk. Magyarnak lenni jó!"

Az MTI tudósítása szerint Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke azt mondta: „Mi most egy házat teremtettünk, de tulajdonképpen hazát építünk vele."

Horváth Anna, az egyházkerület óvodaépítési programjának felelőse az MTI-nek úgy nyilatkozott: az épületben ősztől a két bölcsődei és remények szerint az óvodai csoport is elindul. Közölte: az ingatlanparadicsomnak számító Kolozsváron nehéz volt helyszínt találni a beruházáshoz, egy korábbi helyen a szomszédok meggátolták az építkezést. A Donát úton megvásárolt épület mellett szólt, hogy korábban óvoda működött benne, ami megkönnyítette a folyamatot. Az ennek helyére épült, korszerűen felszerelt új ingatlan közel száz gyermeket képes befogadni.

(Kolozsvár, 2024. augusztus 20. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke áldást mond a magyar állami támogatással felépült óvoda-bölcsőde épületének avatásán 2024. augusztus 20-án. MTI/Kiss Gábor)