Luxusházzal jutalmazta a párt egy bemondónő hűségét

Ötven évnyi tévézés után ennyi jár.

2022. április 14., 14:26

Szerző:

Phenjani luxusingatlannal ajándékozta meg Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a kommunista állam legismertebb, több mint öt évtizede a képernyőn lévő tévébemondónőjét – írja az MTI a KCNA észak-koreai állami hírügynökség csütörtöki bejelentése alapján.

A külföldön az észak-koreai propagandagépezet arcának is tartott Ri Csun He ad egyebek között hírt az ország nukleáris fejlesztéseiről és rakétakilövéseiről. Ő jelentette be a két korábbi észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il – Kim Dzsong Un apja –, valamint Kim Ir Szen – Kim Dzsong Un nagyapja – halálát is.

 A rózsaszínű, tradicionális észak-koreai viseletbe öltözött nő – akit emiatt külföldön rózsaszín hölgynek is neveznek – a tájékoztatás szerint a párt iránti hűsége miatt kapta a nagy értékű ajándékot. Kim Dzsong Un nemzeti kincsnek nevezte a bemondónőt, és arra kérte, legyen továbbra is legyen a kormányzó Koreai Munkapárt hangja. Dél-koreai elemzők úgy vélik, a 79 év körüli hölgy jó kapcsolatokat ápol Kim Dzsong Unnal, többször feltűnt a vezető oldalán hivatalos alkalmakkor is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/KCNA)

20:20

Svájc hatóságainak is mindent el kell követniük annak érdekében, hogy az ukrajnai hadművelet nyomán nyugati országból kiutasított orosz kémek ne tudjanak beszivárogni – közölte Svájc hírszerzése, amely hétfőn tette közzé szokásos éves jelentését.

18:30

Elfogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök Indonézia meghívását a részvételre a G20-csoport novemberi csúcstalálkozóján, de ennek formáját még pontosítani kell – jelentette ki Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó hétfőn Moszkvában újságíróknak nyilatkozva.

18:18

Srí Lankán napokon belül elfogyhat az üzemanyag az egyik legnagyobb, jelenleg is tartó gazdasági válságuk közepette. A kormány az IMF-hez fordult segítségért, de nem biztos, hogy megkapják időben a mentőcsomagot.