Wall Street Journal: LSD-t, kokaint, varázsgombát és exstasyt fogyaszt Elon Musk

A Wall Street Journal cikke szerint a techmilliárdos rendszeresen él tudatmódosító szerekkel, amely aggodalommal tölti el a Tesla és a SpaceX vezetőségét. 

2024. január 8., 09:20

Szerző:

Rendszeresen LSD-t, kokaint, varázsgombát és exstasyt fogyaszt Elon Musk, ami komoly aggodalommal tölti el cégei, a SpaceX és a Tesla vezetőségét – írja a Wall Street Journal nyomán a Telex. A techmilliárdos szerhasználati szokásaival kapcsolatban több, neve elhallgatását kérő forrásra támaszkodik a mostani cikk szerzője.

Az állítások szerint Musk testvérével, Kimballal, illetve a SpaceX egyik igazgatósági tagjával, Steve Jurvetsonnal közösen, főként bulikban nyúltak a tiltott szerekhez, ezért a cégek vezetősége komoly aggodalmukat fejezték ki a vállalkozások működésével, illetve Musk egészségével kapcsolatban – írja a Wall Street Journal. A lap korábbi állítása szerint Musk ketamint szed, amelyről a cégvezér azt írta az X-en, hogy jobb megoldás a depresszió ellen, mint az antidepresszánsok.

Musk a Forbes és az Independent közlése szerint úgy reagált a vádakra, hogy emlékeztetett egy 2018-as esetre, amelyben Joe Rogan podcastjáben kis mennyiségű marihuánát és alkoholt fogyasztott. Miután az erről szóló videó bejárta a nyilvánosságot, és kellemetlen helyzetbe hozta a kormányzati szervként a drogmentes munkahelyekre vonatkozó elvet követő NASA-nál, Musk önként vállalta, hogy három éven át véletlenszerű drogteszteken vesz részt. A rendszeres és független tesztek során azonban nyomokban sem találtak tiltott szereket a szervezetében.

A WSJ cikke azzal zárul, hogy a Tesla és a SpaceX alapítójának furcsa viselkedése mögött nemcsak a feltételezett kábítószer-fogyasztás állhat, de az is magyarázhatja, hogy rendszeresen a munkahelyén alszik, alváshiánnyal küzd, illetve korábban felmerült, hogy depressziós vagy bipoláris zavaroktól szenved.

(Kiemelt képünk: Elon Musk a Twitter logójával. Fotó: Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).