Lövöldözések törtek ki egy hollandiai fesztiválon

Két helyszínen is lövöldöztek Rotterdamban egy nyári utcai fesztiválon, hárman megsebesültek, köztük az egyik elkövető, akit a rendőrök lőttek meg – tudósított az NL Times című angol nyelvű holland hírportál vasárnap.

2023. július 30., 11:59

Szerző:

A beszámoló szerint a Rotterdam belvárosában szombat éjjelig tartó fesztiválon történt első lövöldözésben senki nem sérült meg, a tettes elfutott, a rendőrség keresi. A második, kora este kitört lövöldözésben ketten sebesültek meg. A rendőrség tájékoztatása szerint ennek elkövetőjét meglőtték.A lövöldözés nyomán kitört pánikban egy nő menekülés közben elesett, elővigyázatosságból őt is kórházba vitték – tették hozzá.Nem sokkal az incidens után a rendőrök egy harmadik személyt is előállítottak, aki a gyanú szerint szintén érintett a bűncselekményben.

A hatóságok azt közölték, a két lövöldözésnek vélhetően nincs köze egymáshoz. Az évente megrendezett eseményen idén több mint 2500 táncos, 25 karneválozó csoport és számtalan, a kikötővárost átszelő csatornákban úszó ember vett részt. A fesztivál fénypontja a szombat esti utcai felvonulás lett volna.

(Kiemelt képünkön:A Coolsingelen, ahol a nyári karnevál zajlik, emberek megsérültek egy lövöldözésben. A lövöldözés este történt a Bijenkorf közelében. Fotó: Killian Lindenburg / ANP MAG / ANP via AFP)