Rálőttek egy kanadai zsidó iskolára

A héten belül harmadszor lőttek rá montreali zsidó iskolára a közel-keleti konflikus miatt. 

2023. november 12., 19:18

Szerző:

A helyiek lövéseket hallottak, és találat érte a a montreali Yeshiva Gedola homlokzatát, azonban senki sem sérült meg – írja a kanadai CBC News nyomán a Reuters. Csütörtök reggel két másik iskolát ért hasonló atrocitás, golyó ütötte lyukakat találtak a bejárati ajtókon. Azt azonban nem lehet biztosan tudni, hogy az incidensek között van-e összefüggés. 

Mayer Feig, a québeci haszid zsidók tanácsának tagja szerint az iskolákban történt lövöldözések célja a város zsidó lakosságának megfélemlítése – jelentette korábban a hírügynökség.

Torontóban a rendőrség jelentése szerint a zsidók és muszlimok elleni gyűlöletbűncselekmények száma több mint kétszerese volt az egész 2022-es évinek az első, október 7-i Hamász-támadást követő három hétben.

(Kiemelt képünkön rendőrségi autók állnak a Talmud Tóra Általános Iskola előtt, miközben a szülők felveszik gyermekeiket a kanadai Québecben, Montreal Cote-des-Neiges negyedében 2023. november 9-én. Két montreali zsidó iskolát ért lövöldözés az éjszaka folyamán – közölte a rendőrség. Fotó: MATHIEW LEISER / AFP.)