Lövöldözés volt a New Orleans-i karneválon, legalább egy ember meghalt

Lövöldözés volt a New Orleans-i Mardi Gras karneválon vasárnap éjszaka, amely során egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek.

2023. február 20., 17:28

Szerző:

Lövöldözni kezdett egy férfi vasárnap éjszaka New Orleansban, a Mardi Gras nevű karnevál egyik felvonulásán, a rendőrség közleménye szerint egy ember meghalt, négyen megsebesültek.

A közlemény szerint a gyanúsítottat sikerült gyorsan feltartóztatniuk és őrizetbe venniük a környéken szolgálatot teljesítő rendőröknek. Az akció során kialakult lövöldözést követően az öt áldozatot – három férfit, egy nőt és egy fiatal lányt – kórházba vitték, ahol egyikük belehalt sebeibe, a többiek állapota stabil.

Az intézkedés során két lőfegyvert foglaltak le, az erőszakos cselekmény okának és körülményeinek vizsgálata még folyamatban van.

A Bacchusról elnevezett karneváli menetet vasárnap éjszaka átmenetileg felfüggesztették, majd New Orleans történelmi belvárosán keresztül folytatódott a felvonulás.

A louisianai nagyváros karneválja, a Mardi Gras az Egyesült Államokban a leghíresebbek közé tartozik: bel- és külföldi turisták tömegeit vonzza, és a város idegenforgalmának egyik legfontosabb eseménye.

(Kiemelt kép: Rendőrök dolgoznak a New Orleans-i Krewe of Bacchus felvonuláson történt lövöldözés helyszínén, 2023. február 19-én. Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP)