Lövöldözés volt egy iskolában, egy nőt súlyos sérülésekkel vittek kórházba

Lövöldözés történt a németországi Bremerhavenben található Lloyd Gimnáziumban csütörtökön délelőtt. A támadásban egy nő súlyosan megsérült, aki lapértesülések szerint az iskola egyik alkalmazottja.

2022. május 19., 15:14

Szerző:

A rendőrség első megállapításai szerint a fegyveres elkövető 9 óra 15 perc körül ment be az iskolába, és tüzet nyitott. A diákok azonnal elbarikádozták magukat az osztálytermekben, ahol több órát töltöttek. A rendőrség és a különleges erők több egységgel vannak a helyszínen – írja a Bild.

A lövöldözés folyamán egy nőt súlyosan megsérült, akit azonnal kórházba szállítják. A lap információi szerint az iskola egyik alkalmazottja, valószínűleg az iskola titkárnője lehet a sérült.

A rendőrség egy gyanúsítottat már letartóztatott, akinél egy pisztoly és egy számszeríj is volt. Az elkövető indítékáról eddig semmit sem tudni. Felröppentek olyan híresztelések is, hogy egy második elkövető pedig szökésben van, de ezt nem erősítette meg a rendőrség. A rendőri intézkedések azonban még mindig folyamatban vannak. A intézmény környékét lezárták.

Mivel az érettségi vizsgák zajlottak a gimánizumban, a szokásosnál kevesebb ember volt az iskolában. Időközben minden személy elhagyhatta az épületet. A Lloyd Gimnáziumba összesen mintegy 1700 diák jár.

(Kiemelt kép: A rendőrök kikísérik a diákokat a Bremerhavenben található Lloyd Gimnáziumból 2022. május 19-én. Fotó: Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.