Lelőttek három embert egy amerikai bevásárlóközpontban

Három ember meghalt, két másik pedig megsebesült, miután egy lövöldöző tüzet nyitott az Indiana állambeli Greenwood egyik bevásárlóközpontjában vasárnap este.

2022. július 18., 06:57

Szerző:

Ottani idő szerint este 6 óra körül többen hívták a 911-et, hogy aktív lövöldözőt jelentsenek a Greenwood Park bevásárlóközpontban – közölte Jim Ison, a greenwoodi rendőrkapitányság vezetője. Az ismeretlen lövöldözőt egy, a bevásorlóközpontban levő, törvényesen felfegyverzett 22 éves férfi lőtte le.

Az sérültek között van egy 12 éves kislány, akit kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak. A második sérült áldozatot kórházba szállították, állapota vasárnap este stabil volt – mondta Ison.

Ison szerint a fegyveres egy hosszúcsövű-puskát használt. Több ügynökség is a helyszínre érkezett és segít az nyomozásban, köztük az FBI, az ATF, a Johnson megyei seriffhivatal és a belbiztonsági minisztérium.

A rendőrség még vizsgálja az elkövető indítékát, és kihallgatja azokat az embereket, akik a támadás idején a bevásárlóközpontban tartózkodtak.

„Ez a tragédia közösségünk magját sújtja” – írta Mark Meyers, Greenwood polgármestere Facebook-bejegyzésében. Meyers köszönetét fejezte ki annak a személynek, aki lelőtte az elkövetőt.
(CNN)

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Jacek Boczarski / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

09:59

A BBC arról írt, Moszkva visszautasította a Zaporizzsja közelében álló, hatalmas atomerőmű demilitarizálását, így a reaktorok között továbbra is hadijárművek cikáznak, azok közvetlen közelében pedig lőszert tartanak. Az oroszok szerint ők csak vigyáznak a létesítményre, nehogy az ukrán hadsereg odalőjön, mivel szerintük éppen Kijev készül pénteken erre.