Lopás a gyanú, már a svéd ügyészség vizsgálja Semjén Zsolt rénszarvas-vadászatát

2018. április 13., 17:23

Szerző:

444 írja, hogy a svédországi Västerbotten megyei rendőrség átadta a Semjén Zsolt vadászata miatt indított nyomozást az ügyészségnek, amely jelenleg is folytatja az eljárást lopás gyanújával. Ennél többet – idézi a portál az ügyészségi közleményt – a svéd törvények értelmében nem árulhatnak el, így arról sem adhatnak tájékoztatást, hogy az ügyben van-e gyanúsított. 

Fotó: Magyar Nemzet

Elsőként a Magyar Nemzet írta meg, hogy Semjén Zsolt egy ismert vállalkozó és hoteltulajdonos, Farkas József meghívására 2012 óta eddig minden évben elutazott rénszarvasra vadászni Svédországba. A skandináv országban már csak domesztikált rénszarvasok élnek, a kilövésüket engedélyhez kötik, csütörtökön pedig jelentkezett annak a párosujjú patásnak a tulajdonosa, amelyet a a tavalyi vadászaton  ejtett el a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Niklas Jonsson az Aftonbladetnek elmesélte, hogy hozzávetőlegesen 300 rénszarvasa van, Semjén Zsolt pedig engedély nélkül végzett az ő rénszarvasával, valószínűleg akkor, amikor az állat elkóborolt. Azt, hogy a rénszarvas az Niklas Jonssoné, az állat fülében lévő jelzés tanúsítja. Ez látszik azokon a felvételeken is, amelyek a KDNP-s politikusról és a trófeájáról készültek. Mindez azt jelenti, hogy a KDNP-s politikus illegális vadászaton vett részt. 

Semjén Zsolt egyébként nem érti, mi a probléma azzal, hogy minden évben át egy üzletember, az érdekeltségeivel 2010 óta több százmilliós állami támogatást elnyerő hoteltulajdonos, Farkas József fizeti a vadászútjait, nemrég pedig elárulta, hogy szívesen venné, ha valaki meghívná jegesmedvére vadászni.

Arról, hogy az Orbán-kormány képviselői közül ki hogyan szeret vadászni, ebben a riportunkban írtunk részletesen.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.