Leszakadt a lelátó egy kairói stadionban, huszonheten megsérültek

Dulakodás következtében leszakadt a lelátó egy kairói kosármeccsen, amelyben huszonheten megsérültek szombaton.

2022. december 26., 06:48

Szerző:

Legalább 27 ember megsérült, amikor egy kosárlabda-mérkőzés közben részben összeomlott a lelátó Kairóban szombaton – közölték az egészségügyi hatóságok, írta az AP. A helyi média szerint mérkőzést az incidenst követően lefújták.

Hossam Abdel-Ghaffar, az egészségügyi minisztérium szóvivője egy nyilatkozatában elmondta, hogy a sérültek többsége csonttörést szenvedett. A legtöbb sérültet kórházakba szállították, egyikük sérülése sem életveszélyes.

Mohamed Fawzi, a sportminisztérium szóvivője azt mondta egy helyi televíziós csatornának, hogy a lelátó az Ittihad szurkolóinak tömegverekedése miatt omlott össze.

A stadiont három évvel ezelőtt nyitották meg a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság előtt, amelynek Egyiptom adott otthont.

(Kiemelt kép: Szurkolók próbálják eltakarítani a lelátót amely leszakadt egy kosárlabdameccsen az egyiptomi Kairóban 2022. december 24-én. Fotó: AFP)

17:23

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danyilov és Volodimir Zelenszkij is arról beszéltek a közösségi médiában, hogy Ukrajna nyugati partnerei a nyugati tankok után F16-os vadászrepülőgépek Ukrajnába szállításáról hozhatnak döntést. 

További szankciókat jelentett be Japán Oroszországgal szemben pénteken, válaszul Moszkva legutóbbi ukrajnai támadásaira. A szankciók stratégiai szempontból kulcsfontosságú áruk exportját tiltották be, illetve befagyasztották több tucat ember vagyonát.