Leszakadt a lelátó egy kairói stadionban, huszonheten megsérültek

Dulakodás következtében leszakadt a lelátó egy kairói kosármeccsen, amelyben huszonheten megsérültek szombaton.

2022. december 26., 06:48

Szerző:

Legalább 27 ember megsérült, amikor egy kosárlabda-mérkőzés közben részben összeomlott a lelátó Kairóban szombaton – közölték az egészségügyi hatóságok, írta az AP. A helyi média szerint mérkőzést az incidenst követően lefújták.

Hossam Abdel-Ghaffar, az egészségügyi minisztérium szóvivője egy nyilatkozatában elmondta, hogy a sérültek többsége csonttörést szenvedett. A legtöbb sérültet kórházakba szállították, egyikük sérülése sem életveszélyes.

Mohamed Fawzi, a sportminisztérium szóvivője azt mondta egy helyi televíziós csatornának, hogy a lelátó az Ittihad szurkolóinak tömegverekedése miatt omlott össze.

A stadiont három évvel ezelőtt nyitották meg a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság előtt, amelynek Egyiptom adott otthont.

(Kiemelt kép: Szurkolók próbálják eltakarítani a lelátót amely leszakadt egy kosárlabdameccsen az egyiptomi Kairóban 2022. december 24-én. Fotó: AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.