Lemond miniszterelnök-helyettesi tisztségéről Jaroslaw Kaczynski

Pártelnöki feladataira akar összpontosítani.

2021. október 13., 17:08

Szerző:

Jövő év elején lemond miniszterelnök-helyettesi tisztségéről Jaroslaw Kaczynski, aki a kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) vezetőjeként pártelnöki feladataira akar összpontosítani, írja az MTI. Kaczynski a PiS parlamenti frakciójának szerdai ülésén tájékoztatta a kormánykoalíció képviselőit, hogy távozik majd a kormányból, és aláhúzta, hogy a döntés a PiS hatékonyabb irányításával függ össze – jelentette a PAP lengyel hírügynökség.

Kaczynski a tavaly októberi részleges kormányátalakítás nyomán lett a belbiztonsági és a védelmi tárcákat felügyelő miniszterelnök-helyettes, de megtartott pártelnöki tisztségét is. A szerdai frakcióülésen úgy nyilatkozott, nem elegendő, hogy hetente csak egyszer jut el a PiS székházába – mondta egy meg nem nevezett forrás. Kaczynski már a korábbi sajtónyilatkozataiban is átmenetinek nevezte a kormányfőhelyettesi poszt vállalását.

(Kiemelt kép: Grzegorz JAKUBOUSKI / various sources/AFP)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.