Lelőttek egy 11 éves kislányt a családja kertjében Franciaországban

Lelőttek egy 11 éves brit kislányt a franciaországi Bretagne-ban.

2023. június 12., 18:32

Szerző:

A kislány és családja a saját kertjükben tartózkodtak, amikor 71 éves, holland nemzetiségű szomszédjuk tüzet nyitott rájuk – közölték a hatóságok.
A Saint Herbot faluban – Quimper közelében – szombaton történt támadásban a 11 éves kislány életét vesztette, a szülei pedig súlyosan megsebesültek.


Az ügyészség szerint az ügy hátterében egy, a szomszédok között évek óta tartó telekvita állhat. „Az elsődleges bizonyítékok arra utalnak, hogy az áldozatok szomszédja hirtelen megjelent fegyverrel a kezében és több lövést adott le az áldozatok irányába, mielőtt a feleségével együtt visszavonult volna a házába” – közölte az ügyészség. A lövöldözés után a lövöldöző házát körülvették a rendőrök, a támadó végül rövid tárgyalás után megadta magát a hatóságoknak.


A városháza egyik dolgozója szerint a megtámadott család 5 éve élt a városban, szomszédjukat pedig visszahúzódó, magányos embernek ismerték.
Voltak a szomszédok között problémák, egy kisebb telekrésszel kapcsolatban, de ennél többről nem volt tudomásunk – közölte az önkormányzati dolgozó.

(Fotó: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.