Bombázásról számoltak be Odesszában

A légiriadót követő robbanásokról számoltak be az ukrán kikötővárosból. 

2022. április 30., 19:46

Szerző:

Az ukrán média és szemtanúk szerint is több robbanás történt Odesszában nem sokkal helyi idő szerint este 6 óra után – írja a CNN. A robbanásokat nem sokkal azután hallották, hogy a városszerte megszólaltak a légvédelmi szirénák. 

Egy hírcsatornának nyilatkozó szemtanú legalább egy harci repülőgépet látott a város felett. Az ukrán hadsereg a Telegramon közölte, hogy az edesi repülőtér kifutópályája megsérült.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy orosz légitámadásban súlyosan megrongálódott lakóépület Odesszában 2022. április 23-án. A nap folyamán rakétatalálat érte az Ukrajna délnyugati részén fekvő Odesszát, a támadásban öten életüket vesztették, tizennyolcan megsebesültek. MTI/AP/Max Psibisevszkij)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.