Legalább 14-en meghaltak egy buszbalesetben

További 17-en pedig megsérültek.

2022. január 8., 11:35

Szerző:

Összeütközött két autóbusz szombaton Egyiptomban, a Sínai-félszigeten, és a balesetben legkevesebb 14 ember életét vesztette, 17-en megsérültek – közölték biztonsági és egészségügyi források.

Az eset a félsziget déli részén történt egy jelentős közúton. A nagyobbik busz Kairóból Sarm-es-Sejk üdülőhelyre tartott. A másik egy mikrobusz volt. A két jármű összeütközését a köd és mindkét sofőr gyorshajtása okozhatta a rendőrség első megállapítása szerint. A sérülteket El Tor kormányzósági székhely kórházába szállították.

Egyiptomban gyakoriak a közúti balesetek, amelyekért általában a gondatlan és szabálytalan vezetést, az utak rossz állapotát okolják, bár az utóbbi években számos közút épült az országban. 2020-ban mintegy hétezer ember halt meg közúti balesetben a hivatalos adatok szerint.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Emberek egy kisbusz körül, amely egy vonattal ütközött 2021 június 21-én Egyiptom, Karióban. fotó: Mahmoud el-Khawas / AFP)

16:38

Elizabeth Warren massachusettsi és Tina Smith minnesotai szenátor szombaton sürgette Biden elnököt, hogy jelentsen be közegészségügyi vészhelyzetet és tegyen más intézkedéseket, miután a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ítéletet az abortusz betiltásával kapcsolatban.