Legalább 100 ember meghalt egy esküvői tűzben Irakban

Az AFP azt írja, hogy a sérültek száma megközelíti az ötszázat. A menyasszony és a vőlegény sorsa még ismeretlen. 

2023. szeptember 27., 08:03

Szerző:

Több száz ember ünnepelt az iraki északi Ninive tartományban található Al-Hamdaniya településen, amikor egyelőre nem tisztázott okok miatt tűz ütött ki. Szemtanúk szerint azután csaptak fel a lángok, hogy meggyújtották a tűzijátékot – írja a 444

Az INA iraki állami hírügynökség szerint a tűz terjedéséhez hozzájárult, hogy az épület rendkívül gyúlékony és silány építőanyagokból épült, ami aztán odáig vezetett, hogy a mennyezet egy része is beomlott. Szerda hajnalban még a törmelékek között kutattak túlélők után. Azt egyelőre nem tudni, hogy a menyasszony és a vőlegény is a halottak között van-e. Az első híradások még arról számoltak be, hogy életüket vesztették, de később már arról, hogy élnek, bár égési sérüléseket szenvedtek.

(Kiemelt képünkön: az esküvői ünnepségen keletkezett tűz utáni pusztítás látványa az iraki Moszulban 2023. szeptember 27-én. Fotó: Ahsan Mohammed Ahmed Ahmed Ahmed / Anadolu Agency)

09:41

Joe Biden bejelentette, hogy bár készült a második ciklusára, de visszalép az elnökjelöltségtől, és inkább a jelenlegi feladataira koncentrál. Így nagy eséllyel a demokraták Kamala Harris jelenlegi alelnök mögé sorakozhatnak fel, aki előtt azonban még nagy út áll a jelöltségig. Mindeközben a világ vezetői sorban reagálnak Joe Biden döntésére.