Lefejezte az ütközés a tizenegy gyermekes kerékpározó édesapát, akit egy részeg BMW-s gázolt el Öthalom és Újpanád között

2019. május 26., 18:07

Szerző:

Mindössze harminc perc leforgása alatt három kerékpáros-gázolás történt Romániában, Arad megyében - írta a Maszol. Egy biciklis a helyszínen, egy másik a kórházban vesztette életét, a harmadik megsérült.

Az egyik baleset Öthalom és Újpanád között történt. Itt egy nagy sebességgel közlekedő, részeg gépkocsivezető előzés közben autójával elgázolt egy 26 és egy 46 éves kerékpárost. Előbbi kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, utóbbi - egy 11 gyermekes, öthalmi édesapa - azonban meghalt az ütközésben.

specialarad.ro szerint a 46 éves férfit gyakorlatilag lefejezte a gépkocsi. A balesetet okozó 31 éves, aradi sofőrt megszondáztatták, és kiderült, hogy alkohol befolyása alatt vezetett.

Eljárás indult ellene gondatlanságból elkövetett emberölés és ittas vezetés miatt.

Fotó: Radar Arad/Facebook

Kevesebb mint harminc perccel korábban Borosjenő közelében is elgázoltak egy kerékpárost. A biciklist, egy 72 éves férfit helikopterrel szállították az aradi kórház sürgősségi osztályára, válságos állapotban. Az áldozat utóbb belehalt a sérüléseibe.

Ebben a balesetben a személyautó sofőrje is súlyosan megsérült, a jármű ugyanis az árokba csúszott, a férfit feszítő-vágóval szabadítottak ki a roncsok közül, majd az aradi kórházba vitték. A sofőrnek nem volt jogosítványa.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.