Kutyahúsból gyártottak hotdogot - jó étvágyat!

Lehet, hogy kutyából nem lesz szalonna, de virsli már lett: Marokkóban egy hotdogárusító hálózat az étek nevének (forró kutya) megfelelőn valóban kutyahúsból készített hot dogot.

2009. január 23., 19:33

Nem azért, mert "a név kötelez", hanem mert így jóval kisebb volt az önköltség. A hét fős banda a kutyákat egy Casablancához közeli településen "szerezte be", saját kezű fogással, és miután megölték az ebeket, húsukból virslit készítettek, amelyet paradicsommal és hagymával ízesítettek. A kutyafogókat a minap elfogta a rendőrség, a banda vezetőjéről pedig kiderült, hogy már három éve "dogozik". Az ebvirsliket a helység több büfése között "terítették". Hogy ők tudtak-e a húsáru névhű eredetéről, arra nem tért ki az EFE spanyol hírügynökség.

A gyártókra mindenesetre több év börtön vár.

Az Al Bayane című marokkói napilap egyébként tökéletes fogyasztóvédelmi tippel szolgált: "Ha nem akarunk emberi fogyasztásra alkalmatlan ételeket enni, ne vegyünk virslit".