Nem egyezhet a gyanúsított és a rendőrség verziója, ezért ma este rekonstruálni kell a Kuciak-gyilkosságot

2019. május 28., 15:54

Szerző:

Kedden a kora esti órákban kezdik rekonstruálni a tavaly februárban menyasszonyával együtt agyonlőtt szlovák újságíró, Ján Kuciak meggyilkolásának körülményeit a bűncselekmény helyszínén, a pár nagymácsédi családi házában - írja a Paraméter.

A helyszíni bizonyítási kísérletet azért az esti órákban folytatják le, mert a nyomozati iratok szerint a gyilkosságot 20 óra 21 perckor követték el, így - többek közt a fényviszonyok miatt - valósághűbb lesz a rekonstruálás.

A helyszínen nem lesznek ott a meggyilkolt fiatalok szülei. Miroslav Marček - aki áprilisban beismerte a gyilkosságot - azonban természetesen ott lesz. A rekonstruálásra azért lehet szükség, mert a gyilkossággal gyanúsított férfi által előadott verzió nem teljesen egyezik a rendőrök által korábban vázolt forgatókönyvvel.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.