Kövér László Mongóliában

Hivatalos látogatásra érkezett Mongóliába Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A látogatás során Luvszannamszrajn Ojun-Erdene mongol miniszterelnökkel találkozott az ország fővárosában, Ulánbátorban.

2023. május 4., 15:16

Szerző:

Május 4-én találkozott Kövér László Mongólia miniszterelnökével Luvszannamszrajn Ojun-Erdene mongol miniszterelnökkel Ulánbátorban. A találkozó célja a két ország közötti kapcsolat erősítése, a gazdasági együttműködéseinek bővítése, és kiterjesztése szociális, turisztikai és egyéb területekre is – derül ki a mongol Parlament oldaláról

Kövér Lászlót többek között a Dzsingisz Kán Nemzetközi Repülőtéren Szaldán Odontuja, a mongol parlament, az Állami Nagy Hurál házelnökhelyettese, Najantáj Hannibál, a mongol-magyar együttműködési házbizottság elnöke várta. Ezután ünnepélyes ceremónián fogadta az Állami Nagy Hurál elnöke, Gombojávín Zandánsatar az Országgyűlés elnökét.

(Kiemelt kép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Luvszannamszrajn Ojun-Erdene mongol miniszterelnök ulánbátori találkozójukon 2023. május 4-én. Jobbról Horváth László (Fidesz), a Magyar-Mongol Parlamenti Baráti Csoport elnöke. Fotó: MTI/Az Országgyűlés Hivatala)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.