Korábbi ukrán elnök: Putyin napjaink Hitlere

Porosenko szerint Ukrajna győzni fog. 

2022. február 24., 09:49

Szerző:

Petro Porosenko volt ukrán elnök és jelenlegi parlamenti képviselő szerint  „a mai nap tragikus” Ukrajna számára,  de az ukránok győzni fognak, írja a BBC. Porosenko 2014 és 2019 között volt Ukrajna elnöke. Parlamenti beszédében pedig az orosz elnököt egyenesen Hitlerhez hasonlította.

Beszámolók szerint az ukrán parlamentben rendkívül feszült a helyzet, és rengeteg felfegyverzett ember tartózkodik az épületben. 

(Borítókép: Petro Porosenko ukrán államfő nyilatkozik a Kercsi incidens fejleményeivel kapcsolatban a CNN amerikai hírtelevíziónak Kijevben 2018. november 28-án. Fotó: Mihail Palincsak MTI / EPA)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.