Komoly okok miatt nem kéri az egyszerhasználatos orvosi kesztyűket az USA

 Az utóbbi két évben ez már a hetedik ilyen jellegű tilalom egy malajziai vállalat ellen. 

2022. január 29., 11:29

Szerző:

Betiltotta az amerikai vámügyi és határvédelmi ügynökség (CBP) a malajziai YTY vállalat által gyártott egyszerhasználatos orvosi kesztyűk importját arra hivatkozva, hogy a cég az amerikai hatóság szerint kényszermunkával állítja elő termékeit, írja az MTI. Az utóbbi két évben az Egyesült Államok már hét ilyen jellegű tilalmat vezetett be malajziai vállalat ellen. 

A CBP pénteken azt közölte, olyan információi vannak, amelyek alapján nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy a YTY a kényszermunka fogalmát kimerítő gyakorlatokat - megfélemlítést, fenyegetést, rossz munka- és szálláskörülményeket, rendkívüli mértékű túlórát - alkalmaz a gyártási folyamat során. Az utóbbi időben szigorúbban vizsgálják a malajziai gyárakat, köztük azokat is, amelyek a világ legnagyobb orvosikesztyű- és pálmaolaj-előállítói közé tartoznak. A gyanú szerint sok helyen rosszul bánnak a külföldi vendégmunkásokkal, akik az ország munkaerejének meghatározó részét teszik ki.

(Kiemelt képünk illusztráció: AFP | Nicholas Kamm)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.