Nem minden magyar utazhat vízum nélkül Amerikába

A kettős állampolgároknak vízum kell.

2022. január 24., 20:40

Szerző:

Az Egyesült Államok döntése alapján a jövőben csak azon magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól, akik Magyarország jelenlegi határain belül születtek – írja az Infostart.

Az új szabályok szerint Elektronikus Beutazási Engedély (ESTA) kiváltását csak a Magyarország jelenlegi területén született személyek igényelhetik, vízummentes utazás pedig csak a schengeni térségbe születettek számára lesz engedélyezett. A szabály alól azok sem kivételek, akik évtizedek óta életvitelszerűen Magyarországon élnek. Míg a Romániában élő magyarok a bukaresti követségen, addig a magyar állampolgársággal rendelkező, illetve Magyarországon életvitelszerűen tartózkodó, de nem itt született személyek a budapesti nagykövetségen folyamodhatnak vízumért.

(Kiemelt képünk: Turisták fotózkodnak a Rockefeller Center tetején New Yorkban. Fotó: Ed Jones / AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.