Kitört a vásárlási láz Bécsben

Valósággal megrohamozták a bécsi üzleteket hétfőn, az egy hónapig tartó teljes zárlat feloldása után. Ezúttal is a Mariahilfer Strasse volt a shopping célpontja.

2021. május 3., 21:43

Szerző:

A leghosszabb sorok a Mariahilfer Strasse divatos üzletei előtt alakultak ki, de tumultus volt a legtöbb bevásárlóközpontban és barkácsáruházban is. A hatalmas érdeklődés ellenére a szigorú járványvédelmi szabályozás miatt egy adott üzletben 20 négyzetméteren csak egy vevő tartózkodhatott.

„A hétfői nyitásnak köszönhetően fellélegezhet a kereskedelmi szektor, de az igazi áttörést várhatóan majd a május 19-ei enyhítések hozzák meg, akkor nyitnak ugyanis az éttermek és a szállodák. A vendéglátó- és szállodaipar újbóli működése pedig a kereskedelmet is fellendíti” – vélekedett Rainer Trefelik, az Osztrák Gazdasági Kamara kereskedelmi szakágának vezetője.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt, és hétfőig érvényes szabályozás következtében a bécsi és alsó-ausztriai kereskedők 116, a burgenlandiak 104 napig kényszerültek zárva tartani üzleteiket. A Kereskedelmi Szövetség mintegy 1,95 milliárd euróra becsli a forgalomkiesést a keleti régióban. A veszteség több mint felét Bécs szenvedte el.

(Kiemelt képünk illusztráció: Wikimedia Commons)