Öngyilkos merényletet Pakisztánban, a célpont egy kínai autókonvoj volt

Nem ez volt az első kínai kiszemeltje az elkövetőnek.

2021. augusztus 21., 14:37

Szerző:

Kínai autókonvoj volt a célpontja egy öngyilkos merényletnek Pakisztán déli részén, a támadásban két helyi gyerek meghalt, többen megsebesültek, köztük egy kínai állampolgár, írja az MTI.

A merénylet pénteken történt Beludzsisztán tartományban, és a „Gwadar East Bay Expressway” nevű nagyszabású autópálya-építési projekt volt a célpontja. A projekt keretében Gvádar kikötővárost a Karacsiba vezető autóúttal összekötő hatsávos gyorsforgalmi út épül kínai befektetésből.

Kína több mint 65 milliárd dollárt fektet be Pakisztánban különféle infrastruktúra-fejlesztési projektekbe. Júliusban egy munkásokat szállító busz volt öngyilkos merénylet célpontja egy kínai részvétellel épülő gát közelében, Pakisztán északi részén. Abban a támadásban 13 ember vesztette életét, köztük kilenc kínai állampolgár.

A pakisztáni külügyminiszter közlése szerint a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű szélsőséges iszlamista szervezet követhette el a pénteki merényletet. A TTP tagadta a Reuters hírügynökségnek, hogy köze volna a támadáshoz.

(Kiemelt kép: a lakosok temetési imát mondanak egy öngyilkos merénylet áldozatáért Gwadar kikötővárosában 2021. augusztus 20 -án. Legalább két gyermek meghalt, és egy kínai állampolgár megsebesült egy öngyilkos merényletben Pakisztán déli részén, a legújabb kínaiak elleni támadás az ország polgárai – közölték a tisztviselők. (Fotó: - / AFP)

 

Tegnap 20:42

Az orosz erők pénteken kora este a Dnyipropetrovszk megyei Nyikopol térségét lőtték Grad rakéta-sorozatvetőkkel és más nehézfegyverekkel, a támadásban egy 37 éves férfi életét vesztette, egy 42 éves férfit pedig sérülésekkel kórházba szállítottak – közölte Valentin Reznyicsenko, a régió kormányzója a Telegram mikroblogon.

Tegnap 20:14

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek Hunter Biden, az amerikai elnök fia ellen – írta csütörtökön a Washington Post.

Tegnap 19:59

Több százezer embert fenyeget éhhalál Kelet-Afrikában, ahol máris több mint 10 millió gyerek szenved súlyos alultápláltságtól a szárazság és az ennek nyomán kialakult élelmiszerszűke miatt – jelentette pénteken az Anadolu török hírügynökség egy regionális helyi kormányközi szervezet beszámolójára hivatkozva.

Tegnap 19:03

Traktort adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából – jelentette pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.