Kína tagadja, hogy megtiltotta az iPhone munkahelyi használatát magas rangú tisztviselők számára

A kínai kormány valótlannak nevezte és tagadta szerdai közleményében azokat a korábbi médiaértesüléseket, amelyek szerint Peking megtiltotta az iPhone mobiltelefonok munkahelyi használatát magas rangú tisztségviselői számára.

2023. szeptember 13., 21:54

Szerző:

Kínában semmilyen olyan törvény, szabályozás vagy dokumentum nem létezik, amely megtiltaná az olyan külföldi okostelefon-márkák megvásárlását vagy használatát, mint például az Apple iPhone” – jelentette ki Mao Ning kínai külügyminisztériumi szóvivő. Mao viszont anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna, megjegyezte: „néhány mobilszolgáltató” biztonsági hiányosságokat fedezett fel az iPhone-nál.


Múlt héten a The Wall Street Journal című amerikai lap arról írt, hogy Kína kitiltja a közhivtalokból az iPhone-oket. Pár nappal később a napilapok már arról írtak, hogy a kormány a szabályozást kiterjesztené az önkormányzatok és az állami vállalatok dolgozóira is.


Peking nagy jelentőséget tulajdonít az információ- és internetbiztonságnak, és azonos mércével méri a hazai és a külföldi vállalatokat – szögezte le a szóvivő, hozzátéve: hogy a Kínai Népköztársaságban működő valamennyi mobilszolgáltatónak be kell tartania a rá vonatkozó törvényeket.

(Fotó: Brittany Hosea-Small / AFP)

Moszkva és Phenjan közt átfogó katonai együttműködés kezd kialakulni: Észak-Korea nagy mennyiségű lőszerrel támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni háborúját, Oroszország pedig védelmi szövetséget kötött az ázsiai állammal és elkezdett nekik korszerű haditechnikai vívmányokat szállítani. Mindeközben videófelvételek bizonyítják, hogy észak-koreai katonák vannak Oroszországban.

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.