Kilenc halott: a Forradalmi Gárda összecsapott egy fegyveres csoporttal

Tavaly november 18-án a hivatalos Irna hírügynökség a biztonsági erők három tagjának haláláról számolt be.

2022. január 2., 10:59

Szerző:

Kilenc ember, köztük három iráni katona meghalt egy fegyveres csoporttal történt összecsapásban Szisztán és Beludzsisztán tartományban - közölte az Iráni Iszlám Köztársaság hadserege, a Forradalmi Gárda.

Hat fegyveres bűnöző meghalt, öt másik pedig megsebesült a heves harcban - írta szombati közleményében a gárda hivatalos honlapja, a Sepah News, amely szerint a nem részletezett eset a tartomány középső részén, egy falu közelében történt.

A Pakisztánnal és Afganisztánnal határos Szisztán és Beludzsisztán tartomány olyan elszegényedett régió, amely gyakori helyszíne a bűnüldöző szervek és fegyveres csoportok közötti támadásoknak, összecsapásoknak. Az erőszak gyakran kapcsolódik a csempészethez, illetve a beludzs kisebbséghez tartozó szakadárokhoz vagy a térségben tevékenykedő dzsihadista csoportokhoz, amelyeket Teherán szerint Pakisztán támogat.

Tavaly november 18-án a hivatalos Irna hírügynökség a biztonsági erők három tagjának haláláról számolt be. Ugyancsak Szisztán és beludzsisztán tartományban júliusban a Forradalmi Gárda négy tagja vesztette életét egy összecsapásban.

(Kiemelt kép: Busehr tartomány, 2021. december 22. Az iráni Forradalmi Gárda hivatalos internetes honlapján 2021. december 22-én közétett képen hadgyakorlatot tartanak a busehri atomerőmű környékén. MTI/EPA/Sepahnews/Iráni Forradalmi Gárda)