Kétéves kisgyerek halt meg, amikor a rendőrök tűzet nyitottak egy autóra

Egy kétéves gyermek meghalt pénteken, miután iráni különleges erők tüzet nyitottak az őt és családját szállító autóra Iszfahánban.

2023. március 5., 07:00

Szerző:

Az 1500 Images Twitter-fiók jelentése szerint péntek este a szülők két gyermekükkel autóztak, amikor egy, a rendőrség különleges egységéhez tartozó teherautó elkanyarodott előttük – írja a Blikk. A személygépkocsi vezetője – a család barátja – úgy gondolta, hogy a teherautó vezetője álmos, ezért úgy döntött, hogy megkerüli a teherautót. A különleges egység azonban tüzet nyitott rájuk, és a gyermeket fejbe lőtték.

A Bazaar Civil Protest Telegram-csatorna Amir Ali Musza Kazemi néven azonosította a gyermeket, hozzátéve, hogy akkor ölték meg, amikor a családja kirándulásra mentek Iszfahánba.

(Amir Ali Musza Kazemi családjával. Forrás: Twitter)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.