Kétéves gyereket ítéltek életfogytiglani börtönre Észak-Koreában

Az észak-koreai törvények értelmében halálbüntetés jár annak, akinél Bibliát találnak, emellett pedig börtönbüntetés jár az elítélt családtagjainak, köztük a gyerekeknek is.

2023. május 29., 11:00

Szerző:

Bibliát találtak egy észak-koreai párnál, ezért az egész családot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, beleértve a kétéves gyereküket is – írja a Telex.

Észak-Koreában bár létezik néhány bejegyzett vallási intézmény, ezek szigorú ellenőrzések alatt állnak. António Guterres, az ENSZ főtitkára szerint az észak-koreai hatóságok nem tűrnek alternatív hitrendszereket, megtagadják tőlük a gondolat-, lelkiismeret- és vallásszabadsághoz való jogot. 

A Korea Future civil szervezet túlélőkkel készített interjúi alapján a vallásos észak-koreaiakat akár nemi erőszakkal, éheztetéssel, és nyilvános kivégzés is büntetik. A dokumentált áldozatok 70 százalékát nők és lányok teszik ki. Az amerikai külügyminisztérium jelentése szerint Észak-Koreában 70 ezer keresztényt tartanak fogva.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP.)

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.