Kétéves gyereket ítéltek életfogytiglani börtönre Észak-Koreában

Az észak-koreai törvények értelmében halálbüntetés jár annak, akinél Bibliát találnak, emellett pedig börtönbüntetés jár az elítélt családtagjainak, köztük a gyerekeknek is.

2023. május 29., 11:00

Szerző:

Bibliát találtak egy észak-koreai párnál, ezért az egész családot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, beleértve a kétéves gyereküket is – írja a Telex.

Észak-Koreában bár létezik néhány bejegyzett vallási intézmény, ezek szigorú ellenőrzések alatt állnak. António Guterres, az ENSZ főtitkára szerint az észak-koreai hatóságok nem tűrnek alternatív hitrendszereket, megtagadják tőlük a gondolat-, lelkiismeret- és vallásszabadsághoz való jogot. 

A Korea Future civil szervezet túlélőkkel készített interjúi alapján a vallásos észak-koreaiakat akár nemi erőszakkal, éheztetéssel, és nyilvános kivégzés is büntetik. A dokumentált áldozatok 70 százalékát nők és lányok teszik ki. Az amerikai külügyminisztérium jelentése szerint Észak-Koreában 70 ezer keresztényt tartanak fogva.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP.)

06:54

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

Tegnap 21:16

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Tegnap 21:07

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

2023. szeptember 28., 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.