Két embert megkéseltek Lisszabon Ismaili Központjában

Késsel támadtak meg több embert kedden a portugál főváros Ismaili Központ nevű iszlám intézményében. Legalább ketten életüket vesztették, többen megsebesültek – jelentette be a portugál rendőrség.

2023. március 28., 15:31

Szerző:

A késelőt a lisszaboni rendőrség a tettének elkövetése után nem sokkal elfogta és őrizetbe vette, kórházi kezelésre szorul. Sajtóértesülések szerint afgán származású volt.

António Costa portugál miniszterelnök azt mondta, egyelőre korai lenne minősíteni hogy pontosan milyen indíttatású bűncselekmény történt.

(Kiemelt kép: Portugál rendőrautó hagyja el a lisszaboni Ismaili Központot, miután két ember meghalt egy késes támadásban 2023. március 28-án. Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.