Két ember meghalt, tucatnyian megsérültek, amikor leszakadt egy függőhíd Szerbiában

Két ember meghalt, legalább tizenkettő pedig megsérült csütörtök reggel, amikor leszakadt egy függőhíd a kelet-szerbiai Cacak közelében – közölte a szerbiai közszolgálati televízió.

2022. október 13., 15:08

Szerző:

A tudósítás szerint egy turistacsoport tagjai zuhantak a vízbe, amikor a túlterheltségtől leszakadt a Nyugati-Moraván átívelő függőhíd.

A sérülteket kórházba szállították, állapotuk stabil, két nő élettelen testét a folyóból húzták ki.
Nem hivatalos információk szerint a turistacsoport Bosznia-Hercegovinából érkezett Szerbiába. A baleset körülményeinek a vizsgálata még folyik.

(Kiemelt képünk illusztráció: Randa, 2017. július 29. Emberek az Európa hídon, a világ leghosszabb gyalogos függőhídján a svájci Randában az avatásának napján, 2017. július 29-én. A 494 méteres híd Zermatt és Grächen falvakat köti össze az Európa nevű turistaúton. Fotó: MTI/EPA/Valentin Flaura)

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.