Késsel támadtak meg egy papot és egy apácát

A pap segítségére siető apáca kicsavarta a férfi kezéből a fegyvert.

2022. április 24., 13:09

Szerző:

Késsel támadtak egy papra, majd egy apácára is Franciaország déli részén, egy nizzai templomban – jelentette vasárnap a Nice Matin című helyi lap, az értesülést pedig az ügyészség is megerősítette.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter-üzenetben számolt be a támadásról, amelyben azt írta, hogy a pap nincs életveszélyben, a támadót pedig elfogták és azonnal ki is hallgatták. A 20 Minutes című helyi lap híradása szerint a támadás mise közben történt, a merénylő a pap segítségére siető apácát is megsebesítette, bár a nőnek sikerült kicsavarnia a támadó kezéből a kést.

Christian Estrosi, a város polgármestere először a Twitteren, majd újságírókkal is azt közölte, hogy egyik áldozat sincs életveszélyes állapotban. A BFM francia hírtelevízió információi szerint a késszúrások a pap tüdejét érték. A polgármester, aki azonnal a templomhoz sietett, úgy vélekedett, hogy a támadó valószínűleg zavart elméjű.  

A férfi kihallgatásáról nem hoztak nyilvánosságra információkat. Annyi tudható, hogy francia állampolgár, és hogy 1991-ben született Fréjusben. A rendőrség arra intette a helybélieket, hogy kerüljék el a katolikus templom környékét.

(Kiemelt kép: Valery HACHE / AFP)