Késes támadás Brüsszelben: egy rendőr meghalt és két másik megsebesült

Egy rendőr meghalt és két másik megsebesült egy késes támadásban a brüsszeli északi pályaudvar közelében, a támadót lelőtték – közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán a brüsszeli ügyészség információira hivatkozva csütörtök este.

2022. november 10., 22:05

Szerző:

A közzétett információk szerint a három rendőrt késsel támadták meg a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében. Az egyik rendőr a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A másik két megsebesített járőr egyike lőfegyverrel ártalmatlanná tette a gyanúsítottat. A két megsebesült rendőrt kórházba szállították. Több belga sajtóorgánum arról számolt be, hogy a rendőrökre támadó férfi Allahu akbar! (Allah a leghatalmasabb) kiáltást követően támadt a járőrökre – ezt azonban az ügyészség egyelőre nem tudta megerősíteni - tették hozzá.

(Rendőrök a brüsszeli késelés helyszínén 2022. november 10-én. Egy belga rendőr meghalt a támadásban. Fotó: HATIM KAGHAT/ BELGA/AFP)

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve.