Mérges kígyó mart meg egy magyar túrázót, mentőhelikopter vitte kórházba

Ausztriai túrán vett részt egy magyar turista, amikor egy keresztes viperával találkoztak. A marás után mentőhelikopter szállította kórházba a férfit.

2023. augusztus 29., 10:01

Szerző:

Keresztes viperával találkozott egy túracsapat Ausztriában, az állat megmarta a társaság magyar tagjának egyik karját – írta a Blikk. A magyar férfi egy csoporttal túrázott vasárnap az ausztriai Mariazell közelében, amikor megtámadta a vipera.

A férfi eleinte nem érezte a méreg hatását, folytatta a túrát, de az egészségi állapota egyre jobban romlott. Miután a sürgősségi egészségügyi csapat ellátta, mentőhelikopter érkezett érte, amely a leobeni állami kórházba szállította.

A keresztes vipera Magyarország területén is megtalálható. Rejtőzködő életmódot folytat, meleg időben nagyon éber is lehet és nagy távolságból észleli a felé közelítő embert. Veszély esetén minden esetben menekülni próbál, de ha véletlenül rálép valaki vagy megpróbálja megfogni, hangos fújással kísért sziszegéssel hevesen védekezik. A legvégső esetben villámgyors mozdulattal belemar a támadójába. 

(Kiemelt kép: Wikipedia)