Brit kémek: súlyos logisztikai problémákkal küzdenek az orosz erők

A brit védelmi minisztérium közzétette szokásos napi jelentését, amelyből kiderül: a Dél-Ukrajnában állomásozó orosz haderő logisztikai problémákkal küzd.

2022. október 17., 11:59

Szerző:

A kercsi híd elleni támadás után még jobban felszínre kerültek az orosz haderők logisztikai problémái Dél-Ukrajnában, olvasható a brit védelmi minisztérium friss jelentésében. Az újjáépítési munkálatok jelenleg is folynak, és ugyan a híd a forgalom számára részben nyitva áll, az átkelő közelében továbbra is hosszú sorokban várakoznak kamionok.


A Dél-Ukrajnában állomásozó orosz erők valószínűleg egy Mariupolon keresztül vezető útvonalon próbálják meg ellensúlyozni a kercsi híd csökkent kapacitását, áll a brit titkosszolgálatok információira alapozott jelentésben. 


Mivel a helyzet eléggé feszült Herszonban, és a Krím félszigeten átvezető utánpótlási útvonalak helyzete sem rózsás, a Zaporizzsjai régió szárazföldi útvonala egyre fontosabbá válhat. Melitopol városa az utánpótlási útvonalak fontos pontja, ahol jelentős orosz légierő is állomásozik, olvasható a jelentésben. 

(Kiemelt fotónk: Egy orosz katona járőrözik az utcán Herszonban 2022. május 20-án. Fotó: Olga MALTSEVA / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.