Kényszerleszállást hajtott végre Szahalin szigetén egy orosz helikopter

Kényszerleszállást hajtott végre négy emberrel a fedélzetén egy helikopter az orosz távol-keleti Szahalin szigetén pénteken, a két pilóta egyike és egy utas meghalt, a másik utas megsérült, a másodpilóta sorsa egyelőre ismeretlen – közölte a helyi katasztrófavédelmi szolgálat.

2023. február 17., 12:06

Szerző:

A Robinson R44-es típusú helikopter a Juzsno-Szahalinszk, a Szahalini terület székhelye közelében magasodó Krasznaja-hegytől északkeletre hajtott végre kényszerleszállást. A tájékoztatás szerint a helikopter egy sziklának ütődött, majd kényszerleszállásba kezdett, de ennek során „keményen” landolt.

A sérült utast a regionális kórházba szállították, állapota közepesen súlyos. A másodpilóta sorsáról egyelőre nem tudni biztosat. A kutató-mentő munkálatokat megnehezítik a sziklás, havas terepviszonyok. A balesetet az előzetes vizsgálatok szerint a pilóta hibája okozhatta. A hatóságok a légi közlekedés szabályainak megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció: A libanoni légierő Robinson R44 Raven II helikoptere. JOSEPH EID / AFP)

 

Tegnap 20:07

Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben egy keresztény magániskolában hétfőn – közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője.

Humza Yousaf eddigi egészségügyi minisztert választották a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) új vezetőjévé. A vezetőválasztási versengés hétfőn bejelentett eredménye azt is jelenti, hogy Yousaf lesz Skócia következő miniszterelnöke.