Kemény figyelmeztetést kapott Putyin

Nem nyúlhat következmények nélkül atomfegyverekhez Vlagyimir Putyin, kemény figyelmeztetést az Egyesült Államoktól az orosz elnök.

2022. szeptember 17., 09:10

Szerző:

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden figyelmeztette Vlagyimir Putyint, hogy ha Oroszország atomfegyverhez nyúl, annak súlyosabb következményei lesznek – – írja az Ukrinform alapján az Index.hu

„Ne tedd! Ne tedd! Ne tedd! A II. világháború óta nem látott helyzetet idézne elő ez a lépés”

– mondta az amerikai elnök, aki hozzátette, „Putyin és rezsimje lennének a világ legnagyobb gazemberei, ha ezt meglépnék”.

Amint arra Biden felhívta a figyelmet, ennek függvényében válaszlépésre is számíthatnak – írja a lap.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a 6. Kaszpi-csúcstalálkozón Aszgabatban 2022. június 29-én. Fotó: Dmitrij AZAROV / SPUTNIK / AFP)

20:32

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

20:09

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.